Site Rengi

02.01.2020
298

Turbofin genel olarak ısıtma sistemleri içerisinde kullanılan ve performans ve verimliliği artırma konusunda önemli bir yere sahip olan sistemler arasında yer alır. Turbofin üretiminde amaç her zaman ısıtma sistemlerinde performans ve verimliliği artırarak daha etkili bir ısı meydana getirilmesidir. Çünkü turbofinlerin sistem içerisinde sağladığı katkı ile ısıtma sistemlerinin kullanıldığı alanları ısıtmak daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Turbofinler aynı zamanda üretim aşamalarında oldukça düşük bir maliyet ortaya çıkarır ve bunun yanında minimum seviyede çevresel etki sunarak en efektif tasarımlar ile üretim altına alınır. Diğer yandan turbofinlerin ovalama kanatlı serpantinlerin geliştirilmesi sonucunda elde edilen bir ürün olduğunu söylemek mümkündür. Bu sistemlerde artırılmış olan kanat kesimleri sayesinde hava türbülansını önemli ölçüde artar ve bu şekilde ısı transferi de belirgin derecede artış gösterir.

Turbofin Özellikleri

Turbofin borular kendi içerisinde yapılan özel tasarımlar ile oldukça önemli ölçüde iyileştirilmiş ısı transferi sağlar ve bu özelliği ile pek çok avantajı da beraberinde getirir. Ayrıca turbofinler kendinden türbülatörlü ve kendinden kanatlı (finli) olarak bilinen alüminyum çekme borular olarak karşımıza çıkar.

Turbofinlerde iyileştirilmiş ısı transferi, boru içerisinde helisel olarak adlandırılan bir akış oluşturulması ve boru içerisinde yer alan türbülatör ve bunun yanında bir burkulma açısı sayesinde boru çevresinde oluşan dalgalı kanat yapısı ile elde edilir. Bu tür bir yapı bulunduran boruların genel olarak atık baca gazı ekonomizerlerinde (hava baca gazı) kullanılmak amacıyla üretildiklerini söylemek doğru olur.

Turbofinler kanat türbülatörlerine sahiptir ve bu nedenle temizliği daha zor olan sistem olma özelliği taşır. Bu yüzden kirlilik faktörünün çok fazla olduğu akışkanlarda kullanılması için uygun bir yapıya sahip değildir. Ayrıca turbofinler genellikle kanatlar boru etrafına baskı yapılarak ve içe presleme yöntemi kullanılarak üretilir. Yapılan bu uygulama boru etrafında kanat oluşumu meydana gelmesini sağlar. Bunların yanı sıra turbofinler boru içine ya da kanatların yüzeyine uygulanabilir özelliktedir. Üretim aşamasında kanatların kesilmesi için özel ekipmanlar kullanılır ve bu şekilde üretim kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Buna göre aşağıdaki sonuçlar karşımıza çıkar;

  • Maksimum çalışma sıcaklığı 285° C
  • Atmosferik korozyona karşı üst düzey dayanıklılık
  • Mekanik dayanım en üst seviye
  • Kullanılan FIN malzemeleri Alüminyum
  • Sınırlama olmayan TÜP malzemeleri

Turbofin Flow simülasyon çalışmaları üzerinden yapılan hesaplama altyapısı ile üretimi gerçekleştirilen ürünlerin hem termal tasarımları hem de boyutlandırılmaları gerçekleştirilir. Bunun ardından konstruktif tasarım tamamlanır ve tasarım çalışmaları sona gelen ürün için prototip üretim yapılır. Daha sonra ise müşteri kullanımına sunulacak şekilde en son haline getirilir.

Turbofin Kullanım Alanları

Turbofin sahip olduğu özellikleri ve avantajları sayesinde oldukça geniş bir alanda karşımıza çıkar. Isıtma sistemlerini performanslı ve verimli bir şekilde çalışmasında oldukça önemli bir konumda yer alan turbofinlerin kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

  • Tekstil sektörü
  • Kurutma makineleri
  • Klima santralleri
  • Gemi hava kuleleri
  • Mekan ısıtması
  • Fabrika ve atölyeler

Tüm bu özellikleri ile geniş bir kullanım alanına sahip olan turbofin, ısıtma sistemlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bunun yanında ısıtılacak alanlarda istenen performansın elde edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca müşteri istek ve taleplerine göre üretilebilir ve bu özelliği sayesinde oldukça fonksiyonel bir sistem parçası olarak karşımıza çıkar.

 

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.